Beställa kök

ATT BESTÄLLA PLATSBYGGT KÖK:

Steg 1:
Det startar oftast med att vi träffas och tittar på förutsättningarna. Detta kan göras hemma hos er, men framför allt i vårt kontor/utställning på Storgatan 28 i Malmö. Till mötet tar ni med en måttskiss, se nedan. Målet är att ni ska få ett första förslag och en prisbild så fort som möjligt. Detta första förslag är kostnadsfritt. Bor ni i andra delar av Sverige går detta oftast att lösa via mail.

Steg 2:
Nu handlar det om att varje detalj ska falla på plats. Vi gör ett besök hemma hos er för att få en känsla för huset men framförallt det rum köket ska byggas i. Vi jobbar tillsammans med ritningen för att hitta de absolut bästa och vackraste lösningarna.

När denna process är färdig skrivs ett tydligt avtal mellan oss om leveransinnehåll, leveransdatum samt betalningsförfarande. Från det att vi skrivit avtal tar det cirka 1 – 3 månader innan köket är färdigt för leverans.

I Skåne monteras våra kök oftast av hantverkare som vi har ett samarbete med. Ibland monterar vi köken själva. I vissa större städer utanför Skåne har vi hantverkare vi kan rekommendera. I andra delar av Sverige finns vi tillhands i telefon med råd och information. Vi har alltid hantverkaren som ska montera köket i fokus under tillverkningsprocessen. Detta gör att våra kök kan vara lättare att montera än ett modernt standardkök.

Priser:
Möllans verkstäder levererar snickerierna till ert kök. I beställningen ingår oftast träbänkskivor och diskbänk. Alla andra förekommande arbeten i samband med köksrenoveringen utförs av andra hantverkare och ingår inte våra priser. Däremot samarbetar vi med duktiga hantverkare, som gärna lämnar offerter på dessa arbeten. Alla dessa arbeten är oftast föremål för Rot-avdrag.

Våra platsbyggda kök kostar cirka 120 – 280 000 kronor.
De flesta monteringsarbeten kostar ca 20 – 50 000 kronor.
30% för monteringsarbete är föremål för Rot-avdrag, inga andra kostnader är det.

Vid monteringar i Skåne ingår transportkostnaderna av köken.

Ett kök transporterat till Stockholm kostar cirka 8 000 kr. Då transporteras köken som möbler i specialbilar från dörr till dörr.

De släta luckorna i funkisköken kan levereras sprutlackerade. Alla andra snickerier är omålade vid leverans.

Betalningsvillkor:
Alla snickerier vi tillverkar görs för hand och efter en beställning. Vi fakturerar 50% av totalkostnaden innan tillverkningen startar. Resterande belopp betalas senast 5 dagar innan leverans. Köken finns för påseende i verkstaden/vårt lager innan slutbetalning, om så önskas.

Våra skisser:
Vi lägger mycket tid på våra skisser och förslag på kökslösningar. Den första skissen är alltid gratis. Allt annat skissarbete efter detta ingår i den prisbild ni får presenterad på ert kök. Skulle ni av någon anledning avbryta er beställning i detta fortsatta skissarbete tar vi ut en avgift för detta arbete.

Vi har ett avtal som reglerar detta här.

Alla skisser vi levererar tillhör Möllans Verkstäder och får inte användas i några andra sammanhang.

 

 

Så här gör du en måttskiss:

  1. Börja med att mäta alla väggar och gör en planskiss av rummet.
  2. Markera på skissen var vatten, avlopp och eventuellt utsug, är placerat.
  3. Döp väggarna till A, B, C o.s.v.
  4. Rita nu upp de väggar som har fönster eller dörrar. Mät från hörnen fram till fönstrets/dörrens karm eller list. Ange hur bred karmen/listen är. Mät fönstrets/dörrens breddmått respektive höjdmått. Mät också fönstrets placering från golvet. De väggar som inte har fönster eller dörrar behöver du inte rita upp. Markera vilka de är på planskissen.
  5. Har du element och fönsterkarmar, anger du hur breda de är samt hur mycket de sticker ut ifrån väggen.
  6. Mät takhöjden på flera ställen i rummet. Ange den lägsta på planskissen.
  7. Avsluta med att ta så tydliga bilder du kan på rummet. Ta även tydliga bilder på de fönster och dörrar som är relevanta för slutritningen.
  8. Om du mailar detta material till oss, se till att spara bilderna i jpeg-format och i en inte allt för hög upplösning.